World-Team-CS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Un Forum Frumos de ce CS Si De Metin!!! Sper sa va placa si sa il populam
 
HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 [Descriere] World Of Warcraft

Go down 
AuthorMessage
Admin
AdminPosts : 55
Join date : 2011-05-22

[Descriere] World Of Warcraft Empty
PostSubject: [Descriere] World Of Warcraft   [Descriere] World Of Warcraft Icon_minitimeSun May 22, 2011 6:14 am

World of Warcraft (prescurtat WoW) este un Massively Multiplayer Online Role-Playing game (MMORPG) creat de Blizzard Entertainment. Este al patrulea joc din seria Warcraft, excluzând expansion pack-urile şi Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Jocurile Warcraft sunt situate într-un univers numit Warcraft, o lume fantastică introdusă de jocul Warcraft: Orcs and Humans în 1994. World of Warcraft este situat în Azeroth, patru ani după evenimentele concluzionate în Warcraft III: The Frozen Throne. Odată cu apariţia expansion-ului The Burning Crusade, Outland poate fi explorat. World of Warcraft a sărbătorit a X-a aniversare a universului Warcraft.

Deşi la început jocul a fost încetinit de probleme de stabilitate si performanţă, a devenit rapid cel mai popular MMORPG bazat pe plată lunară. In 2008 Blizzard Entertainment a anunţat că numărul de jucători activi, care plătesc "la zi", a trecut de 11,5 milioane.
Cuprins
[ascunde]

1 Gameplay
1.1 Profesii
2 Personaje
2.1 Personaj jucabil
2.2 Alianţa
2.3 Hoarda
2.4 Clase
3 Variaţii regionale
4 Legături

[modificare] Gameplay

Ca în majoritatea RPG-urilor, jucătorii controlează un personaj creat de ei într-o lume în continuă dezvoltare, explorând relieful, ducând la îndeplinire misiuni (questuri) date de NPC-uri (Non-playable characters - personaje controlate de computer), ucigând monştri, şi facând multe altele. Personajele sunt răsplătite cu bani, obiecte (iteme) şi experienţă, care le ajută dându-le mai multă putere şi posibilitatea de a învăţa abilităţi noi. De asemenea, jucătorii se pot lupta împotriva altor jucători în dueluri sau războaie împotriva facţiunii inamice.

Monştrii şi quest-urile de nivel mic şi mediu pot fi de obicei cucerite fără ajutorul altor jucători, în special dacă nivelul jucătorului este mai mare deacât al inamicilor. Alte părţi ale jocului, precum "temniţele" (Dungeon) sunt create special pentru a necesita cooperarea mai multor jucători în scopul de a termina dungeon-ul. De obicei, cele mai uşoare necesită o echipă de aproximativ 5 jucători pentru ca "raidul" să poată fi dus la capăt, iar ultimele pot necesita 25 pâna la maxim 40 de jucători. Cele mai grele pot fi terminate de mai multe ghilde (guilds) în luni de timp de joc şi multe încercări.

De obicei zonele realizate special pentru personaje de nivel 85 sunt mai dependente de raiduri (şi consumă mai mult timp) decât avansarea unui personaj de la nivelul 1 la 85.

Deoarece personajele înca nu pot progresa peste nivelul 80 (limita a fost ridicată la 85 odata cu lansarea expansion-ului "Cataclysm" in 2010) obiectivele jucătorilor la acel nivel se schimbă, de obicei în creşterea puterii personajelor prin echipamente mai bune. Cu puţine excepţii, cele mai bune echipamente din joc sunt obţinute fie prin PvP (Player versus Player, lupte între jucători), fie prin PvE, lupta pe termen lung în cele mai grele raiduri. Dungeon-urile mari iau de obicei câteva ore pentru a fi terminate. Din cauza puterii uriaşe a monştrilor din cele mai grele dungeon-uri, de obicei personajele poartă armură specializată împotriva elementului monştrilor din dungeon-ul respectiv.

Statisticile oficiale spun ca există peste 10.000 de jucători români de WOW (World Of Warcraft) oficial inregistraţi pe serverele WOW.*
[modificare] Profesii

Gameplay-ul este foarte interesant şi iţi oferă multe posibilităţi , de exemplu ai posibilitatea de a te specializa într-o profesie prin care poţi câştiga bani (gold).Profesiile sunt foarte utile în multe scopuri cum ar fi : pentru mâncare (cooking) , pentru a îmbunătăţi echipamentul - arme, îmbrăcăminte, accesorii (enchanting), poţiuni, elixire si transmutari ( alchemy ), creare de armuri şi arme (blacksmithing), mecanisme (engineering) , recuperarea vieţii cu ajutorul bandajelor (first aid), pescuit (fishing) , culegerea de plante (herbalism), crearea de accesorii si de giuvaiere (jewelcrafting) croirea unor haine din diferite materiale - ţesătură sau piele (tailoring, respectiv leatherworking), exploatarea minelor (mining) , jupuirea pieilor animalelor (skinning) si in ultimul rand cautarea de releicve demult ascunse in maruntaile pamantului (Arheology).
[modificare] Personaje

Există două categorii de personaje, denumite jucabile şi nejucabile. Personajele jucabile sunt cele create de jucător, practic un avatar al fiecărui utilizator. Personajele nejucabile sunt cele care nu pot fi controlate de jucător şi pot fi doar ajutoare sau inamici (NPCs - NonPlayerCharacters).
[modificare] Personaj jucabil

După crearea unui cont, utilizatorul trebuie să-şi creeze un personaj, care poate fi personalizat, din cap până în picioare, după gustul jucătorului. Personajele pot aparţine uneia din cele două tabere, denumite Alianţa şi Hoarda.
[modificare] Alianţa

Jucătorii care doresc să facă parte din Alianţă (în engleză The Alliance) pot alege între : Human (Om), Dwarf , Night Elf (Elf de Noapte), Gnom Draenei sau noua clasa de personaje "Worgen" (Varcolac)ce esti disponibila odata cu aparitia "Cataclysmului"

(exemplu ghildă românească de Alianţă)

[modificare] Hoarda

Dacǎ un jucător doreşte sǎ se alǎture Hoardei (în engleza:The Horde), acesta are posibilitatea de a fi: Orc, Undead (Mort-viu), Tauren, Troll, "Goblin"(ce esti disponibil odata cu Cataclysmul) sau "Blood Elf (Elful Sangelui,Elful Sangeros)"(ce a aparut odata cu expansiunea "WoW-The Burning Crusade" )
[modificare] Clase

Fiecare jucător poate alege dintr-un numǎr de clase, nouǎ mai exact, în funcţie de fiecare rasǎ. Clasele sunt urmǎtoarele: Druid, Hunter (Vânător), Mage (Mag), Paladin, Priest (Preot), Rogue (Pungaş), Shaman (Şaman), Warlock şi Warrior (Războinic). Acum, odată cu Wrath of the Lich King, va apărea prima clasă eroică : Death Knight (Cavalerul Morţii).

Fiecare clasă este unică prin vrăjile şi abilităţile sale specifice. Pentru o clasificare a claselor de obicei se respectă principiul 'gearului': armură blindaj (plate armour), zale (mail armour), piele (leather armour), tesătură (cloth armour).De altfel, fiecare clasa poate fii considerata "cea mai buna" , dar asta depinde de fiecare jucator si de abilitatile fiecaruia de a controla o clasa.In concluzie ,nu exista "cea mai buna clasa", ci exista "clasa care mi se potriveste mie ca jucator cel mai bine, si o pot controla cel mai bine".

1. Războinic (Warrior) - clasa cea mai potrivită pentru a ţine piept monştrilor (a tanka) în raiduri. Este bazată în special pe atributele de putere şi durabilitate (strenght and stamina). Are o variată gamă de abilităţi distribuite pe 3 stări dobândite: starea echilibrată (battle stance), starea defensivă (defensive stance) şi starea violentă (berserk stance). Ultimele două sunt însusite prin misiuni (questuri) specifice clasei lor şi sunt indispensabile pentru a folosi abilităţile adresate lor. Spre deosebire de majoritatea claselor din WoW, care se bazează pe Mana (energie necesară folosirii vrăjilor), războinicii se bazează exclusiv pe rage (furie), energie dobândită de fiecare dată când lovesc un adversar, însă care nu este constantă, ci care scade cu timpul de la 100 pana la 0. Sunt desăvârşiţi mânuitori de arme şi pot purta mai toate tipurile de arme din joc. Au foarte mare putere şi dexteritate în a le folosi şi pot să îşi distribuie talente din arborele talentelor fie pe luptă cu arme ce necesită 2 mâini (talent de Arms) sau pentru mânuirea a 2 arme în fiecare mână (talent de Fury). Însă cel mai mult sunt căutaţi războinici specializaţi pe a tanka. Aceştia sunt coloana vertebrala a unui raid şi este cel mai important element, căci trebuie să existe şi cineva care 'să ia toate buşiturile'.

2. Paladin - numele lor derivă de la vechiul ordin al cavalerilor franci din Evul Mediu de pe teritoriul vechii Franţe, luptători pentru creştinism împotriva hoardelor Saracene. Sunt una dintre cele mai elaborate şi diverse clase din joc, fiind capabile să tankeze, să regenereze viaţă sieşi sau altor jucători sau să omoare monştrii şi adversari prin diferite vrăji şi abilităţi care necesită mana. Sunt adepţi ai puterii luminii şi înainte de 'World of Warcraft: The Burning Crusade' numai jucătorii din alianţă puteau să fie paladini, datorită înclinaţiei raselor din alianţă către dreptate. Paladinii au o largă gamă de vrăji specifice lor, ca embleme (seals) vrăji menite să crească performanţele în luptă ale paladinului sau binecuvântări (blessings) pentru a spori unele atribute ale paladinului şi a celor din grupul său. Sunt căutaţi în raiduri nu pentru un motiv anume, ci pentru faptul că pot să îşi folosească vrăjile în avantajul co-echipierilor (buff-uri); fiind o clasă hibridă sunt deseori văzuţi ca 'buff-uitori'.

3. Vânător (Hunter) - este o clasă complexă care necesită dexteritate şi coordonare pentru a putea fi jucată. Este unica clasă din joc care se bazează aproape exclusiv pe atacuri cu arme de distanţă (arcuri, arbalete şi puşti). Sunt principalii 'depistatori' ai jocului prin faptul că pot să urmărească prezenţa diferitelor genuri de monştrii în spaţiul înconjurător. Au fost înzestraţi cu o profundă cunoaştere a naturii şi utilizează în joc nu numai săgeţi şi capcane, ci şi un animal de vânătoare care poate fi îmblânzit; acesta poate să fie lup sau mai exotic un crocodil sau rinocer. Are anumite abilităţi pe care le împrumută din sălbăticie precum a se preface mort (Feign Death).

4. Şaman (Shaman) - denumită după conducătorii spirituali ai ameri-indienilor, sunt o clasă specializată pe mânuirea tunetelor şi fulgerelor. Înainte de 'World of Warcraft: The Burning Crusade' numai hoarda putea să aibă jucători şamani. Această clasă este în comuniune cu elementele naturii şi se foloseşte de acestea pe care le convocă pentru a îi ajuta în luptă. Şamanul este singura clasă care se foloseşte de toteme ajutătoare pe care le plasează pe lângă ei pentru a îi apăra sau să le îmbunătăţească puterea. Fiecare şaman poate să convoce cel mult 4 toteme, unul pentru fiecare element al naturii: pământ, foc, apă şi aer. Asemenea vânătorilor, războinicilor şi pungaşilor, prin distribuirea de puncte de talente în arborele talentelor, şamanii pot să mânuiască câte o armă în fiecare mână şi să folosească vrăji augmentative care îmbunătăţesc performanţa acestora. Însă prin natura lor, şamanii sunt vrăjitori şi mai puţin luptători corp la corp.

5. Pungaşul (Rogue) - sunt cea mai vicleană clasă din joc. Sunt cunoscuţi ca excelenţi luptători cu diferite trucuri murdare şi excelenţi pentru ambuscade şi a lua inamicii prin surprindere. Sunt clasa celor care vor mereu să câştige, şi într-adevăr pungaşii bine echipaţi cu greu pot fi învinşi în luptă corp la corp. Sunt specializaţi în mânuirea pumnalelor (daggers) şi în incapacitarea adversarului; au abilităţi care pot să ţină inamicul complet incapabil să riposteze pentru o lungă perioadă de timp. Principiul de bază al pungaşilor îl reprezintă cele 5 puncte combo, care însumate şi folosite pot să aibă un tot mai sporit impact asupra adversarului. Pentru a alimenta aceasta însă pungaşii nu au mana, cu o continuu umplută sursă de energie necesară abilităţilor sale devastatoare. Sunt consideraţi cea mai josnică clasă din joc, de multe ori fiind comparaţi cu warlocii în folosirea trucurilor murdare. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie priviţi cu neîncredere, căci au o varietate de abilităţi precum ascunderea (stealth) care îi face indispensabili în raiduri pentru selecţionarea monştrilor ce trebuie învinşi întâi (sap) sau pentru deschiderea uşilor închise prin deschiderea lacătelor (lockpicking).

6. Druid - denumită după înalţii preoţi celtici din Evul Mediu din ţările scandinave timpurii adepte ale cultului lui Thor, această clasă este foarte diversă şi adeseori greu de jucat, ceea ce îi adaugă farmecului. Druizii sunt o clasă în comuniune cu natura prin elementele ei organice (animale şi plante). Aceştia au capacitatea de a-şi schimba înfăţişarea după bunul plac în urs, pisică, moonkin (rudă a lunii - formă specifică druizilor bazaţi pe vrăji), morsă (pentru a respira şi înota mai repede sub ape) sau ca pasăre (pentru a se deplasa cu mare viteză în zbor). Fiecare formă este avantajoasă druidului în anume fel însă transformarea sa restricţionează folosirea altor abilităţi, de exemplu un druid transformat în urs nu poate să folosească abilităţi de pisică şi invers. Druizii pot controla entităţi ale naturii precum copaci mişcători sau pot să domolească animale prin farmecele lor.

7. Mag (Mage) - Numele spune tot.Ei se pot folosi de 3 elemente:Arcane,Fire si Frost.Aceasta clasa se bazeaza pe magii cu diferite proveniente : arcane(putere mentala) , fire(foc) si nu in ultimul rand pe frost(gheata,putere de inghet). Este clasa care se bazeaza NUMAI pe vraji si DOAR atat ,spre deosebire de celelalte clase care pot folosi si vraji (ex. : druid, shaman etc.)

8. Warlock- se folosesc de magia intunecata si de demoni.Necestita foarte multa rabdare deoarece aproape toate vrajile sunt catabile(dar puternice) se pot specializa in: 1.Aflliction(Blesteme} 2.Demonology(Demonologie) 3.Destruction(distrugere).Poate fii considerata de unii o clasa foarte usor de batut,dar in realitate, daca sunt utilizati de jucatori care cunosc clasa foarte bine, ea poate deveni una dintre clasele cele mai grele de luat prin surprindere .


9. Death Knight -Hero Class- (Cavalerul Mortii) -Death Knight începe cu un set mai mare de vrăji şi abilităţi decât alte clase, dar acestea încep cu nici un punct de talent şi trebuie să le deblocheze prin completarea misiuni în zona de Death Knight Plaguelands (numit Plaguelands: Scarlet Enclave). Atât Alianţa şi Hoarda au acces la clasă, şi Death Knight poate fi de orice rasă. În loc de a utiliza furie, energie, sau mana pentru sistemele de resurse de luptă, Death Knight utilizează un sistem nou; rune, care se afişeaza sub portretul jucătorului.Ei se folosesc de puterile care le sunt oferite de :Blood(Sange) - in general talentele cu specializare pe Blood sunt folosite de DPS'eri,poate reface viata DK'ului intr'o cantitate mica dar importanta in urma atacurilor asupra victimelor(in "Cataclysm" acest arbore de talente va fi definitoriu pentru DK(Death Knight) tank deoarece jocul aduce o schimbare categorica si radicala asupra gameplay-ului si in special asupra dk-ului,acesta devenind una dintre cele mai schimbate clase din cea de-a patra parte a jocului World of Warcraft prin simplul fapt ca talentele si arborii talentelor acestuia numai sunt combinati ca si pana atunci(pana in momentul lansarii "cataclysm" dk-ul putea fi tank pe toate cele 3 specuri si DPS deasemenea....Frost era talentul "basic" pentru tank dar jucatorii experimentati puteau folosi o varietate de abilitati creand o combinatie de talente ce devenea de departe mai folositore decat simplul si cunoscutul Frost unii zicand chair ca Blood(2 handed Arbitter echipata-arma ce poate fi obtinuta de la Lord Marrowgar in versiunea 25 respectiv 25 hc-heroic- al raidului ICC-Icecrown Citadel- in combinatie cu Frost devenea specul obligatoriu-si totodata cel mai bun-pentru ultimul raid al expansiunii "Wrath of the Lich King") ...,Frost(Inghet) - specializarea in Frost a unui Death Knight creeaza un Tank exceptional ,isi poate mari cu un anumit procentaj armura,ceea ce e destul de important in calitate de Tank(odata cu lansarea "Cataclysmului" acest talent va deveni pur DPS) si Unholy (Profan,Profanare) -exceptional si recomandat spre a fii folosit ca DPS in PvE,dar fiind un spec bun si pentru PvP, DK'ul se foloseste in acest spec de puterea data de cei morti pentru a invia cadavre si a le utiliza dupa bunul plac. Are ca si caracteristica folosirea sabiilor 2 Handed Sword.Poate invata Dual-Wield=folosirea a 2 arme (in cazul in care foloseste talente de Frost) ,chemarea mortilor,atacuri care se bazeaza pe putregai(unholy) etc.
[modificare] Variaţii regionale

În SUA, Canada şi Europa, Blizzard a distribuit WoW în pachete retail. Fiecare pachet include acces timp de 30 de zile, fără un cost adiţional. Pentru ca un jucător să poată continua să joace şi după cele 30 de zile, va trebui să cumpere timp de joc adiţional, folosind un card de credit sau o cartelă pre-plătită. Durata minima pe care un cumpărător o poate achiziţiona este de 30 de zile, dacă foloseşte card de credit, sau 60 de zile, dacă cumpără un card pre-plătit.

În Coreea de Sud, nu e necesar pachetul sau cheia CD pentru a activa contul. Pentru a-l juca, jucătorii trebuie să cumpere timp de joc folosind cardul de credit sau sistemul de plată ARS. Durata minimă de joc care poate fi achiziţionată este de cinci ore. Alternativ, jucătorul poate achiziţiona 30 de ore sau multiplii de o săptămână. De asemenea, pentru o mică reducere de preţ, jucătorii pot achiziţiona şi perioade de joc de una, trei sau şase luni.

În China, datorită numărului mare de oameni care nu deţin un computer pentru a juca (de exemplu folosesc Internet Cafe), cheia CD necesară pentru a crea un cont poate fi cumpărată separat de pachetul software. Pentru a juca jocul, jucătorii trebuie să cumpere şi carduri pre-plătite, care pot fi folosite timp de 66 de ore şi 40 de minute. O versiune de plată lunară nu este disponibilă în aceasta regiune. Guvernul chinez a impus o modificare a versiunii chineze care poziţionează scheletele în mici morminte. Schimbările impuse au fost motivate ca "promovarea unui mediu online sănătos şi armonios" în World of Warcraft.
Back to top Go down
https://world-team-cs.forumgratuit.ro
 
[Descriere] World Of Warcraft
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» [Descriere] MU Online
» [Descriere] Cabal
» [Descriere] Call of Duty 2
» [Descriere] Call of Duty 4: Modern Warfare
» Celestial-World

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
World-Team-CS :: *Alte MMORPG* :: World Of Warcraft-
Jump to: